Atelier,  Billeder undervejs,  Gallerie Rasmus,  Ikke-kategoriseret,  Kunst,  Kunstskole,  Nye malerier,  Nyhed,  Udstillinger,  Værkstedet,  Værsktedet

Vanitas

Lige for tiden arbejder jeg med serie billeder, som skal med til min udstilling “En bouquet fra min Digterhave” hos Gallerie-Rasmus i Odense sammen med Else-Marie Andersens smukke blomsterdekorationer. Udstillingen kan ses fra 13. august til 13. september.

2014-08-01 11.39.19

Maleri “Vanitas” – under opbygning

Jeg kalder malerierne for Vanitas. Vanitas er en spændende genre inden for stilleben maleriet, som blomstrede op i den hollandske kunst i det tidlige 17. århundrede. På malerierne kan man se symboler, som skal få betragteren til tænke på forgængelighed og forfængelighed. Symbolerne er ofte skrøbelige, let forgængelige eller flygtige ting som bl.a. glas, blomster, frugt, fisk, og ting som timeglas og kranier, som refererer til døden og forgængeligheden.

Jeg har valgt at fortolke vanitas-motivet med blomster og kombinere det med fotos af forladte steder. Du kender sikkert til at komme til et sted, som har fået lov til at stå og forfalde. Hos mig sætter det tanker i gang om det liv, som engang er blevet levet der. Det forfald, som indtræder, når f.eks. et hjem bliver forladt, synes jeg på samme tid er utroligt smukt, men vidner også om tingenes og livets forgængelighed. Blomsterne på mine malerier er sat i kontrast hertil som symbol på nyt liv, som blomstrer, men som er flygtigt og forgår med tiden.

Næste gang …

Oven over kan du se opstarten på et maleri, som jeg er i gang med til udstillingen hos Gallerie Rasmus. I det næste indlæg, jeg skriver her på min blog, vil jeg give dig et lille indblik i, hvordan jeg arbejder med maleriet og de teknikker, som jeg bruger.

Hej. Jeg står bag al teknikken og optagelse, redigering mm. Sammen med Ann-Lisbeth driver jeg kunstskolen.

Kommentar