ann-lisbeth sanvigs kunstskole,  Ann-Lisbeth Sanvigs Online Kunstskole,  billedkunst,  Fællesskab,  Kunst,  Kunstskole,  Maleundervisning,  Maleworkshop,  online kunstskole,  online kurser,  tutorial,  tutorials,  undervisning

At følge dit hjerte . . .

Så er det mandag – og jeg er i det “filosofiske hjørne”.

At følge sit hjerte…

Det lyder temmeligt banalt og ligetil – og alligevel kan det være så svært!
MEN ikke desto mindre er det jo sandt!

Det gælder i livet – også i kunsten.

Der har bestemt været tider i mit liv, hvor jeg på alle måder har mærket, at jeg ikke lyttede til den indre stemme, der meget insisterende fortalte mig, at det jeg havde gang i, ikke var det rigtige for mig.
Der var så til gengæld mange gode grunde til, at jeg var nødt til at gøre det. Økonomiske grunde, forsørgerforpligtelser, grunde som vi allesammen kender alt for godt, og som unægteligt er en del af livet og svære at komme uden om!

For ca. 7 år siden stoppede jeg med at arbejde som skolelærer, blev kunstner på fuld tid og startede min egen kunstskole, og det var første skridt på min vej til at følge mit hjerte. Jeg havde heldigvis fuld opbakning fra min mand Morten – uden det, havde det slet ikke kunnet lade sig gøre.

Når man går fra at have en fast indtægt og udsigt til en god pension – så kræver det også, at man skærer ned på ens udgifter. Det giver sig selv – ellers hænger det ganske enkelt ikke sammen.
På det tidspunkt boede vi på en dejlig 4-længet gård i Freltofte. Morten og jeg har hver en datter, og på det tidspunkt boede de ikke længere hjemme, så vi havde reelt ikke brug for al den plads længere.

Så en aften kiggede vi på hinanden og blev enige om at flytte til et mindre og økonomisk mere overkommeligt hus på Nordfyn – faktisk det hus, som jeg boede i, da Morten og jeg lærte hinanden at kende for 12 år siden.

I det hele taget har vi måttet fravælge en del ting, det er man nødt til, når man kun har en fast indtægt plus indtægten fra min kunstskole og mine malerier. Men hvor meget har man egentlig også brug for? Hvis valget står mellem et liv, hvor man er stresset og ked af det hele tiden og et liv, hvor man ikke ikke har så mange materielle ting, men hvor livet giver så meget mere mening? Vi var ikke i tvivl.

Nu har vi boet her i seks år og har aldrig fortrudt, at vi gjorde det. Vi elsker at bo i vores lille skønne oase på Nordfyn. Her har vi alt, hvad vi behøver.

 

Kunstskolen går rigtigt godt og for knap 2 år siden, lavede vi den online. Det viste sig at være en god beslutning, da Covid-19 sidste år lagde alle fysiske kunstskoler tomme. Derfor har vi kunnet klare os igennem den krise, som har ramt mange små selvstændig.

Igennem det sidste års tid  har jeg taget det sidste skridt, nemlig at turde male det, som jeg egentlig altid har haft lyst; men ikke har haft modet til, da det umiddelbart måske ikke er så salgbart, som det jeg før malede.
Men jeg bliver 58 år næste gang, så jeg har besluttet, at nu må det være på tide, at jeg holder op med hele tiden at ville “please” folk omkring mig og tænke mere på, hvad der gør mig glad og giver mening for mig at male. Og så må tiden vise, hvad der sker. Jeg er ihvertfald optimistisk og tror på det.

Der vil altid være nogle, som ikke bryder sig om det, du maler eller forstår det – og fred med det! Du kan ikke gøre alle glade, og det skal du heller ikke, for så bliver det bare ligegyldigt!
Det vigtigste er, at du har det godt med det, som du maler.
Så for at vende tilbage til overskriften:

Det handler om at følge dit hjerte og tage de valg i livet og i kunsten, som er de rigtige for dig!
Hav en dejlig dag 🙂

Kærlig hilsen
Ann-Lisbeth

Kommentar