❤ Lidt om at blive hjulpet på vej af venlig sjæl ❤ - Sanvigs Online Kunstskole
akrylundervisning,  akvarelundervisning,  ann-lisbeth sanvigs kunstskole,  Ann-Lisbeth Sanvigs Online Kunstskole,  Ann-lisbeth Sanvigs Onlinekunstskole,  billedkunst,  farvelære,  feedback,  Kunst,  Kunstskole,  Maleundervisning,  oliemaleri,  online,  online kunstskole,  online kurser,  podcast,  tegneundervisning,  tutorial,  tutorials,  undervisning

❤ Lidt om at blive hjulpet på vej af venlig sjæl ❤

Min store interesse, ved siden af kunsten selvfølgelig, er vores dejlige have.
Og jeg er så heldig, at min mand Morten er lige så vild med have.

Men spiren for min interesse for haven blev faktisk sået allerede, da jeg var barn.
Jeg er vokset op med en mormor, der lige så snart hun komme afsted med det, skyndte sig op i hendes kolonihave.
Når jeg siger op, er det fordi den lå på toppen af en bakke. Og der er altså højt op, når man bare er en lille størrelse på 5 år med små korte ben.
Det med de korte ben er jeg så ikke rigtig vokset fra…

Men nogle af mine dejligste barndomsminder er fra , når min mormor tog mig med i hendes dejlige have.
Og om sommeren var det ekstra godt, der fik vi jordbær eller pandekager med stikkelsbærkompot. Ej, det smagte godt!

Senere, da jeg blev ældre, cyklede jeg selv derop – nu var bakken ikke længere så høj. Mærkeligt som tingene ændrer sig med alderen.

Hvis jeg ikke kunne se min mormor, så kaldte jeg bare, og så stak hun som regel hovedet op fra en eller anden bærbusk eller bedst af alt jordbærrene om sommeren. Så fik jeg mælk og lidt fløde og sukker på. Det var skønt.

Da jeg nogle år senere selv blev gift og fik min datter og flyttede i hus med have, var jeg så heldig at få en nabo Peter.
Han havde landsbyens flotteste forhave. Den var anlagt med sommerblomster i den smukkeste farvepalet.
Han var også en rigtig sød nabo, og vi faldt tit i snak over hækken.

En dag fortalte jeg, at jeg ikke rigtig viste, hvordan jeg skulle gribe vores store have an.
Peter, der havde været gartner på kirkegården lige over for os, fortalte mig om jorden i vores have, og hvilke blomster og stauder, der ville kunne trives der.

Næste morgen, da jeg kom ud i haven, havde han sat en kasse med forårsblomster over til mig.

Sådan kom jeg i gang med at anlægge haven via en kasse med sommerblomster og mange gode råd fra Peter.

De råd tog jeg med mig, da jeg nogle år senere blev skilt og flyttede i et nyt hus og en ny have.

Senere var jeg så heldig at møde Morten, som faktisk oprindelig er uddannet gartner.
Morten og jeg har, i de 10 år vi har været gift, begge nydt at gå i haven sammen.

Men det, der oprindeligt satte mig i gang, var Peters gode råd og “startkassen” med sommerblomsterne.
For ellers havde jeg nok aldrig fået taget mig sammen, og det ville jeg have været ked af i dag, hvor jeg har så stor glæde af at være i vores dejlige have.

Hvorfor i alverden fortæller jeg dig det her?

Jo, for nogle gange har man brug for en “fødselshjælper”, der kan hjælpe en i gang.
Det hører jeg faktisk ofte fra mine kursister.
Det med, at det kan være svært at komme i gang på egen hånd med at male.

Har du en veninde, det kan også være din datter eller din mor eller for den sags skyld din mand – hvem som helst, der trænger til et lille kærligt skub, så kan du være hendes eller hans “fødselshjælper” eller igangsætter. Altså hvis det er en mand, skal du nok ikke være “fødselshjælper”, men så igangsætter 😍

Du kan forære hende eller ham et tre- måneders medlemskab helt gratis.
Det eneste, det kræver, er, at du selv er medlem.

Vi har nemlig en AMBASSADØR-ORDNING, hvor man som medlem får en måneds gratis medlemskab, hver man skaffer et nyt medlem.

Det vil sige, at udover du glæder et andet menneske, så får du faktisk også selv glæde af det.

Og nu er det jo snart jul – så hvorfor ikke glæde en, du holder af med et gratis 3-måneders medlemskab ❤

Læse om vores AMBASSADØR-ORDNING her:

Bliv ambassadør

Hvis du ikke allerede er medlem, kan du tilmelde dig her:

Ann-Lisbeth Sanvigs Online Kunstskole forum og fællesskab

Rigtig god malelyst 🎨❤